'AZ hoort bij de nieuwe top drie; het is nu Ajax, PSV en AZ'

'AZ hoort bij de nieuwe top drie; het is nu Ajax, PSV en AZ'

Als het aan Barry van Galen ligt, kunnen we tegenwoordig in Nederland spreken van een nieuwe top-drie. Volgens Van Galen zou Feyenoord de komende jaren verder kunnen afglijden en is AZ de Rotterdamse grootmacht inmiddels voorbij, zo vertelt hij in de Retteketet Podcast van Voetbal International.

'Natuurlijk is AZ onderdeel van de topdrie. Het is nu Ajax, PSV en AZ geworden. Dat is duidelijk. Ik denk dat Feyenoord wegglijdt, ja. Ik moet het nog maar eens zien of ze de komende jaren bij de eerste vijf gaan eindigen, als niemand die club helpt.'

Van Galen ziet het nog wel gebeuren dat Feyenoord de komende jaren verder wegzakt. 'Het is zonde, want het is een schitterende club. Er moet daar iemand opstaan, anders is het klaar. AZ moet niet tevreden zijn als ze derde worden. Daar ben je ook een te grote club voor. Dan heb je een slecht seizoen. Je groeit naar een bepaald niveau en dan zeg je eigenlijk dat het dit jaar had moeten gebeuren. Dat gebeurt door een perfect seizoen van Ajax niet. Dan moet je in ieder geval wel tweede worden', zo eindigt Van Galen.

'Er zou geen enkele speler van Feyenoord in de basis staan bij AZ'

Bron: Voetbal International