AZ verspeelt met tien man voorsprong tegen VVV-Venlo: 2-2

AZ verspeelt met tien man voorsprong tegen VVV-Venlo: 2-2

AZ heeft opnieuw een eredivisiewedstrijd niet weten te winnen. Tegen VVV-Venlo werd het in Alkmaar 2-2. De Alkmaarders verspeelden in de slotfase van de tweede helft met tien man een 2-0-voorsprong tegen VVV-Venlo en wachten nog steeds op de eerste seizoenszege.

De doelpunten van AZ vielen in de eerste helft. Jesper Karlsson opende de score en Calvin Stengs zorgde voor de 2-0. AZ moest nog voor de rust met tien man verder toen Jonas Svensson met rood van het veld moest na een tackle van achteren op Joshua John.

Evert Linthorst maakte diep in de tweede helft 2-1. Kort daarop kregen de Limburgers een strafschop na vasthouden door nieuwkomer Bruno Martins Indi. Giannis Giakoumakis schoot de strafschop binnen.

Martins Indi

Coach Arne Slot startte met Martins Indi in de basis. De van Stoke City overgenomen voormalig international moet de defensie van de Alkmaarders versterken, nadat AZ in twee competitieduels tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam een ruime voorsprong werd verspeeld.

AZ nam opnieuw snel de leiding. Jesper Karlsson verraste al na anderhalve minuut met een ver en hoog schot VVV-doelman Delano van Crooy. Uit een mooie combinatie maakte Calvin Stengs in de 24e minuut de 2-0. Het is de eerste competitietreffer dit seizoen voor de 21-jarige international.

Svensson

Svensson bezorgde coach Slot vervolgens vlak voor rust hoofdbrekens. Zijn tackle op John was volgens scheidsrechter Christiaan Bax goed voor rood. Ook de videoscheidsrechter beoordeelde de overtreding nogmaals en zag geen reden het besluit van de arbiter te wijzigen. Het was alweer de derde rode kaart voor AZ in vier duels.

VVV begon de tweede helft met aanvaller Torino Hunte en ging tegen tien man op zoek naar doelpunten. John kopte richting het doel van Hobie Verhulst en Lukas Schmitz schoot over. Veel kansen leverde de druk van VVV verder niet op.

Vijf minuten voor tijd kopte Linthorst op aangeven van Vito van Crooy alsnog de 2-1 binnen en werd het nog spannend. Een minuut later wees de scheidsrechter al naar de stip, na de overtreding van Martins Indi. Giakoumakis bezorgde VVV alsnog een gelijkspel.