Ballack niet onder de indruk van Van Dijk: 'Hij heeft geluk'

Ballack niet onder de indruk van Van Dijk: 'Hij heeft geluk'

Michael Ballack is niet zo onder indruk van Oranje-captain Virgil van Dijk. Ondanks dat Vincent Kompany Van Dijk laatst uitriep tot beste PL-verdediger aller tijden, is de Duitser minder enthousiast.

'Van Dijk is zeer gelukkig dat hij in een tijdperk speelt zonder Didier Drogba, Frank Lampard, Alan Shearer, Thierry Henry, Wayne Rooney, Robin van Persie, Carlos Tévez, Emmanuel Adebayor en Diego Costa,' aldus de oud-middenvelder van onder meer Chelsea en Bayer Leverkusen. 'Het is dan ook niet gek dat ze hem de beste verdediger vinden'.

De woorden van de Ballack woorden niet overal gewaardeerd. Liverpool-icoon Steve Nicol heeft weinig begrip voor de uitspraken van de Duitser. 'Als we het hebben over het fysiek, dan kan je mij niet wijsmaken dat hij niet zijn mannetje zou staan tegenover Drogba. Het zou geweldig zijn om de duels tussen deze twee te bekijken, maar Drogba zou zeker niet over Van Dijk heenlopen.'

Ook is Nicol onder de indruk van Van Dijk z'n snelheid en balbehandeling als verdediger. 'Qua snelheid heb ik nog nooit een speler gezien die Van Dijk eruit sprintte. Dus snelheid is ook niet het probleem. Is hij goed met de bal aan zijn voet? Ja, dat is hij. Dus ik ben erg benieuwd van welk deel van zijn spel de genoemde spitsen volgens Ballack zouden kunnen profiteren.'

Michael Ballack behaalde in 2002 de finale van de Champions League met Bayer Leverkusen. Door een geweldige goal van Zinédine Zidane ging te titel toch naar Madrid. Bekijk de goal hieronder.