Cambuur maakt contractnieuws keeper bekend en deelt sneer uit aan KNVB

Cambuur maakt contractnieuws keeper bekend en deelt sneer uit aan KNVB

SC Cambuur heeft met een ludiek filmpje laten weten dat het aflopende contract van keeper Sonny Stevens alsnog verlengd wordt.

In een filmpje waarin een WhatsApp-gesprek is opgenomen vraagt technisch directeur Foeke Booy aan de selectie waar zij versterking nodig hebben. Zestien spelers willen een nieuwe spits, negen een nieuwe keeper en negen spelers 'onthielden' zich van stemmen.

Niet geheel toevallig is dat ook het resultaat van de stemming die de KNVB hield toen het ging om promotie en degradatie. De KNVB besloot toen alsnog mee te gaan met de minderheid van de stemmen met als resultaat dat Cambuur en De Graafschap niet naar de Eredivisie promoveerden.

Stevens was erg belangrijk voor Henk de Jong afgelopen seizoen. In 29 wedstrijden werd hij slechts 25 keer gepasseerd. Twaalf keer wist de doelman zelfs de nul te houden.

Embedded content: https://twitter.com/SCCambuurLwd/status/1278690595633061888

Na het besluit van de KNVB om geen promotie noch degradatie te hanteren, stapten Cambuur en De Graafschap naar de rechtbank om toch een plekje in de Eredivisie af te dwingen. De rechtbank stemde niet mee. Dat nieuws kwam binnen bij Henk de Jong.