Update - Chaos in Barcelona: 'Zes bestuursleden stappen per direct op'

Update - Chaos in Barcelona: 'Zes bestuursleden stappen per direct op'

De bestuurlijke wanorde bij FC Barcelona lijkt niet op te houden. Het Spaanse dagblad La Vanguardia meldt in het bezit te zijn van een brief waarin staat dat zes bestuursleden hun ontslag hebben aangeboden.

Gisteren sprak vice-voorzitter Emili Rousaud zich uit over de band tussen hem en voorzitter Josep Bartomeu. De vice-voorzitter zou door Bartomeu zijn gevraagd om terug te treden. La Vanguardia weet dat dat inmiddels gebeurd is, maar dat vijf andere bestuursleden zich solidair hebben verklaard aan Rousaud. Het gaat om Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor en Jordi Calsamiglia.

De bestuursleden in kwestie zijn niet tevreden over hoe de club wordt geleid door Bartomeu. Zo wordt onder andere de stijl van leiding geven bekritiseerd. De bestuursleden houden Bartomeu onder meer verantwoordelijk voor de stroperige onderhandelingen over de salaristeruggave van spelers.

Embedded content: https://twitter.com/LaVanguardia/status/1248360240460038144

UPDATE 14.34:

FC Barcelona heeft het vertrek van de zes bestuursleden inmiddels bevestigd en alle aantijgingen van Rousaud van de hand gewezen. Barcelona heeft tevens laten weten om alle medewerking te verlenen aan een onafhankelijk onderzoek van PriceWaterhouseCoopers. Het bureau zal onderzoek doen naar geruchtmakende social media-campagnes die gefinancierd zouden zijn door Bartomeu.

Embedded content: https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1248590273208373249

VIDEO - Is Frenkie de Jong de beste aankoop van Bartomeu?