CLASSIC: Verhitte discussie tussen Ruud ter Weijden (voorganger Wilfred) en Johan

CLASSIC: Verhitte discussie tussen Ruud ter Weijden (voorganger Wilfred) en Johan

Een klassiek fragment uit de begindagen van VI. Presentator Ruud ter Weijden (voorganger van Wilfred) raakt in een verhitte discussie met Johan Derksen.

De discussie begint als Johan zegt dat vaders met kinderen niet bij een beladen wedstrijd als Utrecht - Ajax met het openbaar vervoer tussen de supporters naar het stadion moeten gaan. Aanleiding was een trein vol met Utrecht-supporters die onderweg was van Utrecht naar Amsterdam, maar vroegtijdig werd teruggestuurd wegens aanhoudende antisemitisme spreekoren.

Presentator Ruud ter Weijden is het duidelijk niet met Johan eens en grijpt fel in. 'Hó hó Johan, fout!', roept Ter Weijden met een belerende toon wijsend richting Johan. 'Johan, wat is dat nou voor onzin. Wij gaan nu een discussie krijgen waarin wij samen het voetbal liefhebben en vervolgens ga jij zeggen dat je niet naar het voetbal toe moet gaan', roept Ter Weijden zichtbaar geïrriteerd.

Volgens Ter Weijden moet het gewoon kunnen dat vaders met kinderen naar het stadion gaan om een leuke wedstrijd te bezoeken van hun club. De presentator krijgt bijval van tafelgast en toenmalig Utrecht-speler Stijn Vreven. De bikkelharde verdediger vindt het belachelijk dat vaders met kinderen de dupe zijn van een aantal supporters die zich misdragen.

Johan laat zich niet beïnvloeden door de tafel en blijft ijzig kalm bij zijn standpunt. 'Ik heb het voetbal zeer lief en als ik twee kleine jongentjes zou hebben, dan zou ik niet met een combi-regeling in een trein tussen de supporters en ME (Mobiele Eenheid) door naar het stadion gaan', countert Johan.

Volgens Johan is het onverantwoord om met je kinderen in een trein vol supporters naar een beladen voetbalwedstrijd te gaan. Iets wat hij wel ten zeerste betreurd. 'Je moet realist zijn. Als je de media hebt gevolgd en ziet welke voorzorgsmaatregelen er zijn getroffen, dan weet je dat het een chaos wordt en dat er spanning op staat. Met je kinderen ga je daar niet tussenlopen, ondanks het feit dat die wedstrijd je trekt. Dan sla je maar een keer over in het belang van je kinderen', roept Johan stellig.

Andere tafelgast Jacco Eltingh doet tot slot ook nog een opvallende suggestie. De oud-tennisser stelt voor om een aantal sluipschutters op de tribune te zetten om het publiek in toom te houden. 'De eerste de beste die zijn hand uitsteekt naar een andere supporter, krijgt een schot in zijn knieschijf', zegt hij grappend. 'Dat vind ik nog eens een goed idee', gaat Johan mee in de grap.

Bekijk hieronder het klassieke fragment. De discussie begint vanaf 2:16 minuut.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=B3iOvePh_Yw&feature=youtu.be

Johan is in de loop der jaren het discussieren nog niet verleerd. Ook nu nog, 19 jaar later zorgt Johan met zijn felle discussies soms voor spraakmakende televisie. Zo ook met René van der Gijp over het straffen van racisme in stadions. Bekijk hieronder het fragment.