Danny Vera dankbaar voor ontmoeting met Johan Derksen

Danny Vera dankbaar voor ontmoeting met Johan Derksen

Danny Vera is dankbaar dat hij ooit met Johan Derksen in aanraking kwam: "Daar heb ik heel veel aan te danken gehad", vertelt Danny bij Pauw.

"Ik had nog één droom: ik wil naar Nashville en daar wil ik een plaat opnemen. Mijn vrouw en ik hadden daar al ons laatste geld ingestopt. We zijn naar Nashville gegaan en ik heb die plaat opgenomen. We kamen terug en toen had ik die plaat en eigenlijk helemaal niks."

Via via kwam Danny vervolgens in contact met Johan: "Ik wilde dat hij een voorwoordje zou schrijven, iets van: 'Dat was een beetje zonde van je geld, groet Johan Derksen.' Dat leek me grappig."

Maar een paar weken later klopte Johan aan bij Danny, dat RTL een band nodig had voor hun voetbalprogramma, waar Johan niet op zat te wachten: 'Maar voordat RTL een of ander kutorkest neerzet, mag jij het doen', zei hij tegen me. Ik dacht wauw, te gek". Danny verwachtte dat zijn carrière hierdoor in een stroomversnelling zou raken: "Maar volgens mij was het helemaal niemand opgevallen dat er een bandje stond."

PRACHTIG! Danny Vera speelt 'Roller Coaster' tijdens opening VI

Johan neemt het op voor Danny Vera: 'Hij wordt genegeerd door radiostations'

Pauw