'De Jong en drie teamgenoten zorgen voor kloof in Barça-kleedkamer'

'De Jong en drie teamgenoten zorgen voor kloof in Barça-kleedkamer'

Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué en Clément Lenglet zorgen met hun contractverlenging voor een kloof in de kleedkamer van FC Barcelona, meldt Marca. De rest van de selectie verwijt het viertal dat zij hun belangen boven het collectief plaatsen.

De selectie stuurde afgelopen zondag namelijk nog een aangetekende brief naar het bestuur, waarin zij aangaven niet zomaar akkoord te gaan met een nieuwe salarisverlaging. Die brief werd niet overigens niet ondertekend door De Jong, Ter Stegen en Lenglet, wel door Piqué.

Met de contractverlenging gaan De Jong, Ter Stegen, Lenglet en Piqué nu akkoord met een salarisoffer. Met hun nieuwe verbintenis zullen ze de komende tijd minder gaan verdienen, en zal dit 'tekort' de komende jaren gecompenseerd worden.

Veel teamgenoten balen ervan dat de vier spelers op eigen houtje hebben gehandeld. Ook zijn zij gefrustreerd dat het bestuur dit mogelijk heeft gemaakt. Het viertal wordt ervan beschuldigd 'hun eigen belangen boven de belangen van het collectief te hebben geplaatst.'

Marca bekijkt ook de rol van voorzitter Bartoméu kritisch: Hij hanteert de tactiek van verdeel en heers en wil het tekort aan salaris de komende tijd in de toekomst gaan compenseren. Hij hoeft zich daar echter geen zorgen om te maken, aangezien hij dan, met de presidentsverkiezingen van komende zomer in aantocht, geen president meer is.

Op het veld viel Frenkie de Jong dinsdagavond juist in positieve zin op. Hij gaf een prachtige assist op Ansu Fati, die hem daarna uitgebreid bedankte. Bekijk het in de beelden hieronder!