‘De rol die Ziyech bij Ajax heeft, zal hij niet bij Manchester City krijgen’

‘De rol die Ziyech bij Ajax heeft, zal hij niet bij Manchester City krijgen’

Kenneth Perez is van mening dat Hakim Ziyech niet tot de absolute top van Europa behoort. Hoewel de analist onder de indruk is van de kwaliteiten en prestaties van Ziyech, denkt hij niet dat de Marokkaans international een vaste basisspeler zou zijn bij Europese grootmachten als FC Barcelona, Real Madrid en Manchester City. Dat vertelt hij bij het programma Voetbalpraat van FOX Sports.

De Deen trekt de vergelijking met Riyad Mahrez. 'Bij Leicester City was hij echt ongelooflijk. Toen ging hij naar Manchester City, daar word je één van de vele héél goede spelers. Dat zal Ziyech daar ook worden', oordeelt Perez.

'De rol die hij nu bij Ajax heeft, zal hij niet krijgen bij Manchester City. Dan kom je aan de positie van spelers als Kevin De Bruyne en Bernardo Silva. Nou, vind jij hem net zo goed als hen?', vraagt de Deen zich hardop af.

Willem van Hanegem schreef maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad dat Ziyech volgens hem zonder twijfel mee kan met de absolute top. ‘Ik heb de column van Van Hanegem gelezen’, aldus Perez. ‘Ziyech vindt mensen die niet zien dat hij de absolute wereldtop aankan clowns. Dan ben ik maar een clown.’

Embedded content: https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1201790760615653376

VIDEO - Johan lyrisch over Ziyech: 'Geef hem een geweldig contract'

FOX Sports