Dit is de straf van Sergio Padt

Dit is de straf van Sergio Padt

11 januari 2019, 13:19

FC Groningen-keeper Sergio Padt moest zich vandaag verantwoorden voor de rechter. Hij werd in september vorig jaar aangehouden nadat hij zich zou hebben misdragen in de trein.

FC Groningen-keeper Sergio Padt is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur voor het bedreigen, beledigen en mishandelen van het ov-personeel van Arriva. Ook moet Padt een schadevergoeding van enkele honderden euro's betalen, waaronder tien euro voor het schoonmaken van een bespuugd uniformjasje.

Padt gaf vrijdag in de rechtbank toe een Arriva-medewerker bespuugd te hebben, maar ontkende klappen te hebben uitgedeeld. Padt verklaarde zich in het nauw gedreven te voelen waardoor hij een duw uitdeelde, maar volgens de rechter was daarvan echter geen sprake.

Tijdens de rechtzaak gaf Padt aan zich te schamen voor zijn gedrag. “Ik heb ontzettend veel spijt van mijn gedrag. Het zal nooit meer gebeuren”. Hij had naar eigen zeggen ‘vier à zes drankjes op een lege maag’ gedronken voordat hij in de trein stapte. Hij zou geprobeerd hebben in te checken, maar volgens de doelman deed de incheckpaal op het station het niet.

Toen de controleurs Sergio Padt even later om zijn vervoersbewijs vroegen, barstte de bom.

'Padt denkt dat de trein gaat als er gefloten wordt' Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=AXwjS7Nop5g

Deel dit artikel