Doelmannenstrijd in Duitsland dreigt te escaleren

Doelmannenstrijd in Duitsland dreigt te escaleren

Marc-Andre ter Stegen is niet blij met zijn rol bij 'Die Mannschaft'. Ter Stegen vertelde na de wedstrijd Duitsland - Nederland dat hij baalt van zijn herhaaldelijke reserverol bij Duitsland. Manuel Neuer, de eerste doelman van de Duitse ploeg, liet blijken de opmerkingen van Ter Stegen niet slim te vinden. Zo vertelde hij, desgevraagd, na het 1-1 gelijkspel bij RB Leipzig aan Sport1. Doelman Marc-Andre ter Stegen heeft op zijn beurt het geschil met zijn nationale ploeggenoot weer verder aangewakkerd.

'Ik denk niet dat Manuel iets te zeggen heeft over mijn gevoelens, zijn verklaringen zijn ongepast', zei Ter Stegen maandag. Bovendien bekritiseerde de 27-jarige keeper indirect bondscoach Joachim Löw. 'Je kunt niet van concurrenten vragen en verwachten dat ze blij zijn met de situatie als ze niet spelen,' zei Ter Stegen.

Löw had Ter Stegen meer speeltijd beloofd na de dramatische uitschakeling op het WK 2018. Dit jaar, in maart, kwam ter Stegen echter maar 45 minuten in actie tijdens de vriendschappelijke interland tegen Servië. Ter Stegen wordt naar eigen zeggen 'een beetje gek' van de situatie. De keeper van FC Barcelona doelt daarmee op het feit dat Neuer al jaren de onbetwistbare nummer één is in de nationale ploeg.

Manuel Neuer vertelde zaterdagavond aan Sport1 dat hij tijdens de interlandperiode niet met Ter Stegen over de kwestie heeft gesproken. De Bayern München-doelman zei verder: 'Ik heb erover gehoord. Ik denk dat we een team zijn en er alles aan moeten doen het team te helpen. Ik weet niet of dit het team helpt.'

Neuer zei wel begrip te hebben voor de onvrede. Alleen had de frustratie beter op een andere manier kenbaar gemaakt kunnen worden, vond hij. 'Zeker voor keepers is het lastig, omdat er veel goede doelmannen zijn. Kevin Trapp en Bernd Leno presteren bijvoorbeeld ook goed. Ik begrijp dat iedereen die niet speelt ontevreden is, maar in mijn ogen is het belangrijkste dat het goed gaat met het team en dat er succes is', sloot de negentigvoudig international af.

Sport1