Duidelijke conclusies in Italië: 'De Ligt is onmisbaar voor Juventus'

Duidelijke conclusies in Italië: 'De Ligt is onmisbaar voor Juventus'

Twee dagen na de nederlaag van Juventus bij AC Milan (4-2) worden er in Italië duidelijke conclusies getrokken, met Matthijs de Ligt in de hoofdrol: 'Juventus kan niet meer zonder De Ligt. Hij lijkt op een verdediger die geboren en getogen is in ons land', schrijft La Gazzetta Dello Sport.

'Dybala en De Ligt: twee spelers waar het huidige Juventus niet meer zonder kan. Bij afwezigheid van de Argentijn en de Nederlander veranderen de prestaties van het Maurizio Sarri-team, net als het spel, dat zich op een andere manier ontwikkelt,' schrijft La Gazzetta.

De krant steekt vervolgens de loftrompet over De Ligt: 'Hij kreeg dit seizoen in alle competities nooit 4 doelpunten tegen. Leonardo Bonucci was in het duel tegen Milan geen schim van zichzelf. De paradox is dat Bonucci niet meer zonder De Ligt lijkt te kunnen, precies het tegenovergestelde van wat er aan het begin van het seizoen gebeurde.'

De conclusie is dan ook duidelijk: 'De Ligt ziet eruit als een verdediger die geboren en getogen is in ons land. Hij geeft de aanvallers geen centimeter ruimte en speelt zoals hij gewend was in Nederland. Met hem naast zich is Bonucci klaarblijkelijk vrijer in zijn hoofd.'

René zag dat De Ligt voor de winterstop wel erg veel op de grond lag tijdens wedstrijden. Volgens René wilde de verdediger zich te veel bewijzen in zijn eerste half jaar bij Juventus. Bekijk hieronder het fragment.