Eindelijk weer verkoeling voor Johans hond Cuby

Eindelijk weer verkoeling voor Johans hond Cuby

Bij een zwemplas in Johans woonplaats Grolloo werd vorige week een negatief zwemadvies afgegeven. Dat betekende even geen verkoeling in Grolloo voor Cuby, de hond van Johan, met deze tropische temperaturen.

De provincie Drenthe en Waterschap Hunze en Aa's gaven een negatief zwemadvies gegeven voor zwemplas De Berenkuil in Grolloo. Een bacterie in het water zou maag- en darmklachten kunnen veroorzaken, zo schreef RTV Drenthe.

Er werden waarschuwingsborden geplaatst, nadat in het zwemwater de bacterie 'intestinale enterococcen' aangetroffen werd. Zwemmers die deze bacterie binnenkrijgen zouden maagkrampen en misselijkheid ervaren en eventueel andere gevolgen zoals braken, koorts en diarree.

Inmiddels blijkt de kwaliteit van het water in zwemplas de Berenkuil in Grolloo weer goed te zijn en is het negatieve zwemadvies voor deze zwemplas weer ingetrokken, zo meldt Dagblad van het Noorden. Dat betekent dat Cuby de komende tropische dagen gewoon weer veilig verkoeling kan zoeken in Grolloo.

Zoals in onderstaande video toen RTV Drenthe met Johan op pad ging en Cuby ook een plons nam. De menselijke kant van Johan werd ontdekt!

Bron: RTV Drenthe