Engelse-fans: 'Van Dijk op één na beste verdediger'

Engelse-fans: 'Van Dijk op één na beste verdediger'

De Engelse voetbalfans kunnen slechts één verdediger aanwijzen die beter was dan Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal eindigde als tweede in de verkiezing, online gehouden door Sky Sports. Van Dijk moest het in de 'finale' afleggen tegen Nemanja Vidic.

Sky Sports had de fans de vraag gesteld wie de beste centrumverdediger ooit in de Premier League is. De tv-zender hield een onlineverkiezing via een knock-outsysteem. Zo bleef Jaap Stam in de kwartfinale steken, omdat Vincent Kompany de voorkeur kreeg. De Belg moest het vervolgens in de halve finale afleggen tegen Van Dijk.

Van de 51.394 mensen die de finale-poll op Twitter invulden, koos 55 procent voor Vidic. Van Dijk moest het doen met 45 procent van de stemmen. De Servische verdediger Vidic speelde tussen begin 2006 en 2014 voor Manchester United. Hij veroverde met de 'Mancunians' vijf landstitels en in 2008 won Vidic met de Engelse club de Champions League. Van Dijk speelt sinds 2015 in de Premier League; eerst 2,5 jaar voor Southampton en sinds eind 2017 bij Liverpool, waarmee hij afgelopen seizoen de Champions League won.

De Ligt beter dan Van Dijk? 'Tuurlijk niet!'