F-side haalt keihard uit naar Femke Halsema: 'Halsema rot op, je tijd heb jij gehad!'

F-side haalt keihard uit naar Femke Halsema: 'Halsema rot op, je tijd heb jij gehad!'

De F-Side heeft in een Instagrampost op haar eigen account en in een bericht op de website kei- en keihard uitgehaald naar burgemeester Femke Halsema. Halsema greep afgelopen maandag niet in toen duizenden betogers protesteerden voor Black Lives Matter, maar greep wel in tijdens een entrada voorafgaand aan Ajax - Juventus. Het leidt tot grote woede bij de supportersschare van Ajax.

'Het is geen publiek geheim dat we nooit een fan van je zijn geweest toen je werd aangesteld, maar je kreeg het voordeel van de twijfel. Veel van onze F-siders werken in de horeca, coffeeshops en op de wallen of in de diverse andere bedrijfstakken in onze bruisende stad. Jij bent mede diegene die met je linkse yuppen beleid het hart uit onze stad heeft gehaald', zo begint het statement.

Toch is het vooral de ogenschijnlijke tegenstrijdigheid van Halsema bij het nemen van beslissingen, die de F-side in het verkeerde keelgat schiet. 'Op tweede pinksterdag vond tot onze stomste verbazing het belang van het recht op demonstreren belangrijker als ons recht op een gezonde samenleving! U speelt met onze levens en heeft ook schijt aan onze zorgmedewerkers en zet ook onze horeca in de stad te kak en de mensen die al een boete op zak hebben! U heeft gewoon schijt aan het 1,5 meter beleid!'.

Embedded content: https://www.instagram.com/p/CBBIiMCpEru/?igshid=z0kc1217vlwe

Johan kon zich goed vinden in het doel van de protesten maar vond het optreden van Halsema niet goed. Bekijk het fragment hieronder.

Instagram F-side