FC Barcelona bevestigt vertrek Arthur naar Juventus

FC Barcelona bevestigt vertrek Arthur naar Juventus

Arthur Melo verlaat aan het einde van het seizoen Barcelona. De 23-jarige middenvelder wordt ploeggenoot van Matthijs de Ligt bij Juventus, dat minimaal 72 miljoen euro voor hem betaalt.

Melo speelde de afgelopen twee jaar 72 duels voor Barcelona, dat hem voor 31 miljoen euro overnam van Grêmio. De Braziliaan stond al langer in de belangstelling van Juventus. Hij voelde aanvankelijk weinig voor een vertrek bij Barcelona, waar hij een van de concurrenten is van Frenkie de Jong voor een basisplaats.

De transfersom van 72 miljoen kan nog met 10 miljoen euro oplopen, zo meldt Barcelona. De kampioen van Spanje is zwaar geraakt door de coronacrisis. Alle voetballers van het eerste elftal leverden de afgelopen maanden maar liefst 70 procent van hun salaris in.

Arthur startte dit seizoen slechts 14 keer als basisspeler. Trainer Setién stelde onlangs dat de Braziliaan nog niet helemaal aan zijn verwachtingen voldeed. De middenvelder raakte in maart in opspraak omdat hij zonder toestemming een feestje van Neymar in Parijs bijwoonde. In december ging Arthur snowboarden terwijl hij volgens zijn club nauwelijks hersteld was van een liesblessure.

Embedded content: https://twitter.com/FCBarcelona/status/1277620163324645377