FC Den Bosch zoekt nieuwe trainer voor komend seizoen

FC Den Bosch zoekt nieuwe trainer voor komend seizoen

FC Den Bosch gaat op zoek naar een nieuwe trainer. De club uit de Keuken Kampioen Divisie neemt na dit seizoen afscheid van Erik van der Ven, wiens contract komende zomer afloopt. Van der Ven nam in april 2019 de taken over van de ontslagen Wil Boessen. Dat gebeurde aanvankelijk op interimbasis, maar sinds augustus 2019 gold hij als hoofdtrainer van de Bosschenaren.

'Voor de buitenwereld lijkt het, door de stand op de ranglijst, wellicht niet onlogisch dat we nu bekendmaken dat de wegen gaan scheiden', zegt manager voetbalzaken Jan Gösgens. 'Maar daarmee zouden wij Erik tekort doen. Hij is bij uitstek iemand die in staat is om individuele, jonge spelers verder te helpen in hun ontwikkeling. Maar we hebben de afgelopen periode ook geconstateerd dat we anders denken over verschillende zaken. We gaan het seizoen met Erik zo goed mogelijk afmaken en daarbij verdient hij onze steun én de support van de achterban.'

Eerder werd al bekend dat ook assistent-trainer Paul Beekmans na dit seizoen moet vertrekken. FC Den Bosch won dit seizoen pas twee keer en staat negentiende.