'Feyenoord moet sterkhouder mogelijk verkopen om financieel te overleven'

'Feyenoord moet sterkhouder mogelijk verkopen om financieel te overleven'

Feyenoord moet verdediger Marcos Senesi mogelijk na één seizoen alweer laten gaan. De Argentijn staat in de nadrukelijkke belangstelling van grote clubs in het buitenland en Feyenoord is volgens De Telegraaf genoodzaakt te verkopen gezien de financiële situatie.

De Rotterdammers zijn zelf actief aanwezig op de transfermarkt, maar hebben met Mark Diemers (Fortuna Sittard), Bryan Linssen (Vitesse) en Christian Conteh (Sankt Pauli) relatieve 'koopjes' binnengehaald. De club moet geld verdienen om deze coronacrisis te overleven en Senesi kan daar goed bij helpen.

De 23-jarige Argentijn werd vorig jaar met veel bombarie voor 6 miljoen euro naar Feyenoord gehaald. Senesi presteerde onder Jaap Stam nog zeer ondermaats en had flinke opstartproblemen. De Argentijn zat vaker op de bank dan hem lief was, maar na de trainerswissel bloeide Senesi onder de vleugels van Advocaat op tot een vaste waarde in het elftal.

Technisch directeur Frank Arnesen wil de verdediger nu zelfs niet laten gaan voor minder dan het transferrecord. Het huidige record staat op naam van Dirk Kuyt die in 2007 voor 18 miljoen euro naar Liverpool vertrok. Naar verluidt zouden Getafe, Sevilla en Everton geïnteresseerd zijn in de verdiensten van Senesi.

En dan te bedenken dat Johan aan het begin van het seizoen absoluut niet overtuigd was van de kwaliteiten van de Argentijn. De analist had zoals altijd een duidelijke uitgesproken mening: 'Hij kan er geen klote van!'. Bekijk hieronder beelden.