Dries Boussatta vraagt Johan om uitleg: 'Waarom moeten wij Nederland dankbaar zijn?'

Dries Boussatta was maandagavond te gast bij Veronica Inside. De oud-international van Oranje én Marokko vroeg Johan om uitleg waarom Marokkaanse Nederlanders het verplicht zijn om uit te komen voor het Nederlands elftal. Boussatta herinnerde zich dat Johan die uitspraak een keer gedaan zou hebben.

Boussatta vroeg zich hardop af waarom mensen van Marokkaanse komaf Nederland dankbaar moeten zijn. 'Ik ben hier geboren. Ik kan je niet dankbaar zijn omdat ik minder belasting betaal. Ik betaal evenveel belasting als jij. Mijn vader heeft zich vijftig jaar kapot gewerkt. Die is helemaal naar de klote. Ik ben helemaal Nederlands, maar ik moet dan jullie dankbaar zijn als ik voor een ander land uit wil komen', stelt hij.

'Ik heb niet gezegd 'dankbaar', maar ik heb gezegd dat ze een morele verplichting hebben. Marokkaanse mensen zijn naar Nederland gekomen, omdat ze hier een beter leven konden hebben, wat Marokko ze niet kon bieden. Ik vind als een jongen hier zijn school afgemaakt heeft en de amateurclubs hebben geïnvesteerd in zo'n jongen. Een jongen heeft zijn hele voetbalcarrière aan het Nederlandse voetbal te danken. Als hij dan op een leeftijd is dat hij international kan worden, kiest diegene voor Turkije, Marokko of welk land dan ook. Dan denk ik: hij heeft de morele verplichting ten opzichte van Nederland', reageert Johan.

Bekijk hierboven het hele fragment of bekijk HIER de hele aflevering van Veronica Inside van maandag 22 juni.