Gustavo Hamer sterkhouder in Engeland: 'Denk dat ik nu goed genoeg voor Feyenoord ben'

Gustavo Hamer groeit op dit moment uit tot sterkhouder van Coventry City. The Sky Blues, zoals de club ook wel bekend staat, komt uit in de Championship en staat op dit moment 18de. Hamer tekende afgelopen weekend voor alweer zijn vijfde doelpunt van dit seizoen, iets wat hij in twee jaar tijd bij PEC Zwolle niet voor elkaar kreeg. Hoe gaat het hem op dit moment af in Engeland? Veronica Inside sprak met hem.

Hamer speelde voorheen voor Feyenoord, FC Dordrecht en PEC Zwolle. De middenvelder genoot zijn opleiding op Varkenoord en zijn team werd in 2013 bestempeld als ‘de beste lichting ooit bij Feyenoord’ met onder meer Jari Schuurman, Calvin Verdonk en Mo El Hankouri. Echter, Hamer was een van de weinigen van zijn lichting die daadwerkelijk in het eerste kon debuteren. In dé uitwedstrijd tegen Ajax (2-1) maakte hij zijn debuut.

Hij maakte het kampioenschap in 2017 van dichtbij mee maar besloot het jaar hierna één jaartje naar FC Dordrecht te gaan. Hij was nog niet goed genoeg voor Feyenoord, zo zei hij destijds zelf. Nu, bijna vier jaar later, zijn de zaken compleet anders. ‘Ik denk dat ik daar nu zeker aan toe zou kunnen zijn’, doelend op een vaste rol bij Feyenoord. ‘Het hangt natuurlijk van een trainer af die de opstelling en de bank bepaalt, maar ik denk dat ik daar nu wel goed genoeg voor ben. Ik heb me zo ontwikkeld dat ik nu in de Championship zelfs vaste waarde ben in Engeland. Dus ik denk dat ik nu wel aan dat niveau kan meedoen.’

Na een jaar in Dordrecht te spelen, vervolgde Hamer zijn weg naar PEC Zwolle en afgelopen zomer Coventry City. Inmiddels is hij goed voor vijf doelpunten, waaronder onderstaande fantastische kopgoal, en twee assists. Het gaat Hamer zelfs zo goed af in de Championship dat, volgens geruchten, zelfs Steven Gerrard de middenvelder graag naar Glasgow Rangers wil halen. ‘Het zijn natuurlijk geruchten maar dat is hartstikke mooi om te lezen. Maar je wil je als voetballer zoveel mogelijk ontwikkelen en je best doen voor de club en dat probeer ik nu ook. We hebben nog twintig wedstrijden en dan zien we wel wat er gaat gebeuren. De transferperiode van de winter is in ieder geval dicht dus we kunnen ons lekker focussen op het voetbal en dan zien we van de zomer wel weer wat er gebeurt’, zo antwoordt Hamer.

Embedded content: https://twitter.com/SkyBluesExtra/status/1325365945494331392