Johan en Natacha Harlequin vinden elkaar in discussie

Johan reageert op de beelden die Georginio Wijnaldum op zijn Instagram plaatste waarin hij de grap van Johan vergelijkt met racistische opmerkingen die gemaakt zijn richting een aantal donkere Oranje-internationals in 2014. Johan vindt het erg kwalijk als zijn verkeerde grap heeft aangezet tot racisme op social media.

'Ik vind het verschrikkelijk en als een verkeerde grap van mij daar de oorzaak van is, dan vind ik dat heel vervelend', laat Johan weten. Wel vindt Johan dat de grap veel groter is gemaakt dan nodig door andere racistische bejegeningen zo aan te grijpen.

Ook spreekt Johan zich uit over de adverteerders die zich hebben teruggetrokken naar aanleiding van de opmerking van Johan. Volgens Johan is het ook mogelijk dat adverteerders in het vervolg bepalen wat de strekking van het programma is, maar dan is hij naar eigen zeggen niet de geschikte persoon voor in het programma. 'Dan moeten ze tegen mij zeggen: rot jij maar op. En als John de Mol dat wil dan moet hij mij morgen bellen en dan komen we er ongetwijfeld uit', spreekt Johan zich uit.

Tot slot komen Johan en advocate Natacha Harlequin nader tot elkaar. Johan geeft toe dat de grap op een verkeerd moment kwam, waarop Harlequin zegt dat het ook geen grap was. Johan benadrukt dat het wel echt als grap was bedoeld. 'Kijk, en dat is nou precies wat mensen graag willen horen. En dat is dan nu besproken', reageert Harlequin opgetogen.

Bekijk HIER de hele aflevering van Veronica Inside van maandag 22 juni terug.