Slot na charge op Stengs: ‘Dan vrees je echt het ergste’

Het lukte AZ dit seizoen nog niet om een wedstrijd in de Eredivisie te winnen. Het elftal van trainer Arne Slot speelde maar liefst vijf keer gelijk. Van die vijf keer gaf het vier keer een voorsprong uit handen.

In Europa zijn de cijfers na vanavond beduidend beter en lijkt dat syndroom er niet te zijn. Waar de Alkmaarders vorige week in Napoli met 1-0 wist te winnen, versloeg het vanavond het Kroatische Rijeka. In een poule met verder Real Sociedad, de huidige nummer een van de Spaanse Liga, gaat AZ dus aan kop.

6 punten uit 2 wedstrijden, maar bovenal gaf de ploeg van Slot de zege dit keer niet uit handen. In een leeg AFAS stadion tekenden Teun Koopmeiners, Albert Guðmundsson en Jesper Karlsson voor de doelpunten.

De angst die de afgelopen weken door de krochten van het AFAS stadion suisde, leek vanavond te zijn verdwenen. Wel ontstond er voor even angst bij spelers en staf na een flinke charge op Calvin Stengs. Eén schreeuw die door merg en been ging, deed de gemoederen flink oplopen. Het leek erop dat Stengs niet meer door kon. Aanvoerder Koopmeiners en trainer Slot reageren tijdens de persconferentie onder andere op dit moment.

Volgende week vliegt AZ naar San Sebastian voor een ontmoeting met Real Sociedad. Lukt het de Alkmaarders om de koppositie te behouden? De wedstrijd van donderdagavond kan dan als mooi uitgangspunt genomen worden.