Vitesse-trainer Letsch over Bazoer: ‘Hij heeft een plekje bij Oranje verdiend’

Riechedly Bazoer is onder Thomas Letsch dit seizoen uitgegroeid tot een belangrijke steunpilaar bij Vitesse. Met een vrije rol vlak voor de verdediging weet hij menig tegenstander in moeilijkheden te brengen. Het is even geleden dat de oud-Ajacied zich weer zo goed laat gelden op het voetbalveld. Al snel wordt er dan gesproken over het grote Oranje: verdient Bazoer een plekje in de selectie van bondscoach Frank de Boer?

Na afloop van de wedstrijd Vitesse - FC Utrecht (1-0) ging Letsch hierover in gesprek met verslaggever Marlon Braakman. De Duitser doet het goed bij de Arnhemmers en mag zich op dit moment de nummer twee van de Eredivisie noemen. De 52-jarige oefenmeester is erg te spreken over Bazoer en vindt dan ook dat hij een plekje bij Oranje verdient.

‘Als je kijkt naar dit seizoen heeft hij dat naar mijn mening verdiend. Als een speler goed speelt voor twee tot drie wedstrijden, dan is dat niet genoeg. Maar Bazoer speelt nu elke keer op hoog niveau’, zo vertelt Letsch. ‘Daarnaast kan iedereen ook zien dat hij echt een teamplayer is, daarom verdient hij naar mijn mening ook een plek in Oranje. Het is natuurlijk niet aan mij om suggesties te geven aan de bondscoach, maar ik zou heel blij voor hem zijn als hij die kans krijgt.’

In maart komen Frank de Boer en zijn mannen weer bij elkaar voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar.

Moet Frank de Boer Riechedly Bazoer opnemen in Oranje?