Johan over salarisverlaging: 'Roerend eens met PSV, onsympathiek van Ajax'

Johan over salarisverlaging: 'Roerend eens met PSV, onsympathiek van Ajax'

Johan vindt het mooi dat de spelers van PSV gezamenlijk een akkoord hebben bereikt over een salarisvermindering vanwege de coronacrisis. Daarentegen vind Johan het onsympathiek dat Ajax nog niet een dergelijke salarisverlaging heeft aangekondigd. Dat vertelt hij in de online rubriek 'Groeten uit Grolloo' van Veronica Inside.

'Ik vind dat de spelers een morele verplichting hebben om geld in te leveren en dat moet je genuanceerd zien. Ik was het roerend eens met wat PSV gedaan heeft. Mensen die minder dan 50.000 euro bruto per jaar verdienen, die hoeven niks af te staan. Want voor zo'n salaris moet je je gezin runnen en je hypotheek betalen. Dan houd je niet zoveel meer over en kom je meteen in de problemen, maar de grootverdieners moeten echt inleveren', zegt Johan stellig.

In tegenstelling tot PSV is Ajax nog niet naar buiten getreden met een salarisverlaging. 'Het is wat Ajax betreft natuurlijk heel onsympathiek dat ze er daar niet uitkomen. De buitenlandse spelers begrijpen niets van alle morele verplichtingen die je in Nederland hebt. Die buitenlandse spelers moeten ze daar maar eens wijsmaken dat de bomen niet tot in de hemel groeien', meent de bluesliefhebber.

Volgens Johan hebben de spelers een morele verplichting aan de fans op de tribunes. 'Dat zijn de mensen die het geld binnenbrengen zodat zij hun salaris kunnen verdienen, die mensen zijn in grote problemen, zijn hun baan kwijt, hebben een bedrijf dat omvalt en staan met de rug tegen de muur', beschrijft het kijkcijferkanon van Veronica Inside. 'Die worden dan gesteund als de voetballers zeggen: wij leveren 10 of 20 procent van ons salaris in. Dan hoeven die voetballers echt nog niet naar de voedselbank hoor.'

Bekijk hieronder de hele aflevering van de online rubriek 'Groeten uit Grolloo' van Veronica Inside. Johan deelt niet alleen complimenten uit over de salarisverlaging bij PSV, maar gaat ook in op het vertrek van Ziyech bij Ajax en geeft zijn ongezouten mening over politici Rob Jetten en Thierry Baudet.

VIDEO - Groeten uit Grolloo: 'Ik vergelijk Baudet altijd met Hans Kraay: Met de handrem erop uitstekend'