Spaanse bond blokkeert Memphis-transfer: 'Eerst spelers verkopen'

Spaanse bond blokkeert Memphis-transfer: 'Eerst spelers verkopen'

De deal tussen Barcelona en Lyon over de transfer van Memphis Depay lijkt in kannen en kruiken, maar de Spaanse voetbalbond ligt op dit moment dwars. Volgens een nieuwe regel vanuit de Spaanse overheid moeten clubs in Spanje namelijk eerst spelers verkopen voordat zij nieuwe spelers kunnen aantrekken.

Als clubs zich niet aan deze regel houden, komen zij niet in aanmerking voor een steunpakket die clubs in tijden van corona overeind moet houden. Barcelona moet eerst voor 100 procent aan extra inkomen verdienen, willen zij gaan handelen op de transfermarkt. Dit betekent in het geval van Memphis, die ongeveer 30 miljoen moet gaan kosten, dat Barcelona eerst voor 60 miljoen euro aan spelers moet verkopen.

De verwachting was dat Memphis deze week zou worden gepresenteerd bij Barça, maar dat lijkt niet meer haalbaar. De Nederlandse aanvaller moet hopen dat de Catalaanse club enkele overbodige spelers snel slijten. Onder meer Luis Suárez, Arturo Vidal, Rafinha, Samuel Umtiti en Martin Braithwaite mogen vertrekken. Memphis maakt dinsdagavond 'gewoon' deel uit van de wedstrijdselectie van Lyon tegen Montpellier en zal zoals het nu lijkt ook in actie komen.

René vertelde eerder ervan overtuigd te zijn dat Memphis en Barcelona een goede match zijn. Bekijk hieronder de beelden!