Landgenoot wil Marin verlossen van gebrek aan speelminuten

Landgenoot wil Marin verlossen van gebrek aan speelminuten

Als het aan Royal Antwerp-coach László Bölöni ligt, maakt Razvan Marin deze winter nog de overstap van Ajax naar Royal Antwerp. Bölöni, net als Marin ook een Roemeen, hoopt de middenvelder te kunnen huren van Ajax. Dat vertelt hij in gesprek met de Roemeense sportkrant Gazeta Sporturilor. De Roemeense coach beseft echter dat dit geen gemakkelijke opgave zal worden.

De coach van Royal Antwerp vraagt zich af waarom zijn landgenoot niet speelt in Amsterdam. 'Waarom zou je voor twaalf miljoen euro naar Ajax gaan en daar dan niet spelen?' Bölöni is er veel aan gelegen om zijn landgenoot aan speelminuten te helpen en wil hem daarom graag huren, zo vertelt hij aan Gazeta Sporturilor.

De Roemeense coach ziet Marin worstelen bij Ajax. 'Bij Standard Luik speelde Marin twee jaar lang heel goed, maar bij Ajax ben je toch weer in een andere omgeving. Er wordt ook meer van je geëist. Dat kun je ook zien aan Frenkie de Jong: zijn overstap van Ajax naar Barcelona maakte hem niets uit.' Bölöni weet echter dat een overstap van Marin niet zo eenvoudig zal zijn. 'De verschillen tussen de clubs zijn groot.'

VIDEO - Jan ontleedt Ajax-aanwinst Marin: 'Zijn grootste kwaliteit is lopen'

Gazeta Sporturilor