LIVESTREAM: Zo neemt Argentinië afscheid van Maradona

LIVESTREAM: Zo neemt Argentinië afscheid van Maradona

De kist met daarin het overleden Argentijnse voetbalicoon Diego Armando Maradona is overgebracht naar het presidentieel paleis, Casa Rosada, in de hoofdstad Buenos Aires. Maradona zal daar de komende dagen worden opgebaard. Familie en vrienden van Maradona arriveerden ook in alle vroegte.

Duizenden bewonderaars stonden al in de rij voor het presidentieel paleis om de op 60-jarige leeftijd overleden oud-sterspeler de laatste eer te bewijzen. Er ontstonden ongeregeldheden in de rij voor Casa Rosada en de politie moest in actie komen.

Tienduizenden mensen brachten de nacht door rond Plaza de Mayo, het plein voor het paleis, en zongen liederen om Maradona te eren. De fans waren veelal gekleed in het lichtblauw met wit, de kleuren van het Argentijnse elftal en blauw-geel, de kleurencombinatie van Boca Juniors.

Maradona overleed aan een hartstilstand terwijl hij herstellende was van een hersenoperatie. De Argentijnse president Alberto Fernandéz heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Bekijk hieronder live beelden vanuit het presidentieel paleis. Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=wHn1_QVoXGM