'Maguire stoot Van Dijk van troon en vertrekt voor recordbedrag naar Manchester City'

'Maguire stoot Van Dijk van troon en vertrekt voor recordbedrag naar Manchester City'

23 juni 2019, 18:24

Volgens The Mirror wordt de transfer van Harry Maguire naar Manchester City definitief beklonken voor een bedrag van 89 miljoen euro! De Engelse centrale verdediger van Leicester City verbreekt daarmee het record van Virgil van Dijk, die voor 83,5 miljoen euro de overstap maakte van Southampton naar Liverpool 1,5 jaar geleden.

Of de 26-jarige verdediger net zo'n impact kan maken bij City als Van Dijk bij Liverpool is zeer onwaarschijnlijk, maar de Engelsman wordt wel al lange tijd begeerd door beide clubs uit Manchester. Vorig jaar ketste een transfer naar aartsrivaal Manchester United af, waarna de verdediger zijn contract met Leicester nog verlengde met 5 jaar. Leicester had dus een goede uitgangspositie, maar een astronomisch bedrag van 89 miljoen euro lijkt dus voldoende om overstag te gaan. Maguire zelf gaat naar verluidt zo'n 300.000 euro per week(!) verdienen.

De Citizens stelden in het zoeken van een nieuwe centrale verdediger de prioriteit, nadat Vincent Kompany het Etihad na 11 jaar had verlaten. Wanneer Maguire tekent bij City lijkt het onwaarschijnlijk dat City nog een poging gaat doen om Matthijs De Ligt te halen. De geruchten zijn de laatste dagen sterk dat Mino Raoila zijn pupil gaat stallen bij Juventus.

Deel dit artikel