'Messi kan volgend jaar gratis vertrekken bij Barça'

'Messi kan volgend jaar gratis vertrekken bij Barça'

6 september 2019, 10:16

Lionel Messi tekende eind 2017 een vernieuwd lucratief contract bij FC Barcelona. Het contract dat Messi destijds tekende loopt door tot 30 juli 2021. Door een speciale clausule is het echter mogelijk dat Messi volgend seizoen al niet meer voor FC Barcelona speelt. Dat meldt de Spaanse krant EL PAIS.

Dat Messi vanaf volgende zomer kan vertrekken bij FC Barcelona, heeft te maken met een speciale regeling. De Argentijn heeft namelijk in zijn contract de mogelijkheid laten opnemen deze na 30 juni 2020 te mogen beëindigen. Messi, die in juni 33 jaar wordt, zou dan zelf kunnen bepalen welke weg hij gaat.

Doordat hij over die clausule beschikt, wil hij voorlopig niet met de clubleiding om de tafel om over een nieuw contract te praten. Voorzitter Josep Maria Bartomeu ziet Messi graag voor de negende keer zijn handtekening zetten, maar zelf wil de Argentijn al zijn opties openhouden. De clubleiding vertrouwt desondanks volledig op de loyaliteit van Messi, aldus de krant. "Ondanks dat hij het recht ertoe heeft, vreest niemand bij Barcelona dat hij vanaf januari met een andere club gaat onderhandelen of dat hij in juni gaat vertrekken."

Messi is volgens EL PAIS niet de enige speler met zo'n regeling in zijn contract. Iniesta, Xavi of Puyol gingen de Argentijn voor, toen ze als dertigers nog voor Barcelona speelden.

Jan en René genieten van buitenaardse Messi

Bron: EL PAIS

Deel dit artikel