Nieuwtje van Johan bevestigd: 'Stam belangrijkste kandidaat'

Nieuwtje van Johan bevestigd: 'Stam belangrijkste kandidaat'

Eind februari kwam Johan met het nieuws dat Jaap Stam de opvolger zou worden van Ron Jans bij FC Cincinnati. Voorzitter Jeff Berding bevestigt het nieuwtje van Johan nu. Tegenover Cincinnati Enquirer vertelt hij dat de ex-trainer van Feyenoord de belangrijkste kandidaat is voor het trainerschap van de Amerikaanse club.

Het is voor het eerst dat het nieuwtje van Johan van binnenuit de club wordt bevestigd. 'Ik zou hem niet als enige kandidaat willen bestempelen, maar hij is wel de belangrijkste kandidaat, ja', vertelt Berding.

Directeur Gerard Nijkamp is op dit moment in Nederland en voert gesprekken met de oud-verdediger van onder meer PSV en Ajax, maar de aanstelling is nog niet rond. 'We hebben nog aanvullend werk te doen', geeft de voorzitter van Cincinnati aan. Momenteel zijn de grenzen van de Verenigde Staten nog gesloten. Dat maakt de aanstelling lastig, aangezien Stam niet naar Cincinnati kan reizen.

Nijkamp werkte voorheen al samen met Stam bij PEC Zwolle, toen de voormalig international van Oranje daar onder contract stond als trainer. In februari van dit jaar werd Ron Jans bij de MLS-club weggestuurd vanwege het uitspreken van het 'N-woord' in de kleedkamer. In Amerika zorgt dat doorgaans namelijk voor veel ophef.

Stam reageerde destijds zelf tegenover Veronica Inside ook op de interesse van Cincinnati.

Bekijk hieronder het fragment waarin Johan tijdens de uitzending het nieuwtje naar buiten bracht.

VIDEO - Wordt Jaap Stam de opvolger van Ron Jans bij FC Cincinnati?