'Overmars wil 'gefrustreerde' Jahanbakhsh naar Ajax halen'

'Overmars wil 'gefrustreerde' Jahanbakhsh naar Ajax halen'

Als het aan Marc Overmars ligt keert Alireza Jahanbakhsh al naar twee jaar terug in de Eredivisie, zo schrijft de Brighton & Hove Independent. Volgens de krant heeft de technisch directeur van Ajax contact met de 26-jarige Iraniër, die op zijn beurt gefrustreerd is wegens een gebrek aan speeltijd bij Brighton.

Overmars weet wat hij met Jahanbakhsh in huis haalt. De aanvaller werd in 2018 met 21 goals topscorer van de Eredivisie bij AZ en vertrok daarna voor 19 miljoen euro naar Engeland. Ajax weet dus dat de 44-voudig international van Iran het niveau van de Eredivisie aankan en lijkt nu gebruik te willen maken van de situatie.

'Hij is uiteraard gefrustreerd omdat hij wil spelen en ik begrijp dat', liet trainer van Brighton Graham Potter eerder al weten. Jahanbakhsh kwam dit seizoen maar negen keer in actie, waarvan slechts drie keer als basisspeler. De Iraniër staat, om een stilstand van zijn ontwikkeling tegen te gaan, mogelijk wel open voor een vertrek. Hoeveel de aanvaller moet kosten is niet bekend.