'PSV nagenoeg rond met linksback Philipp Max'

'PSV nagenoeg rond met linksback Philipp Max'

Volgens De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad heeft PSV bijna de gewenste nieuwe linksback binnen. Philipp Max komt voor ongeveer 8 miljoen over van FC Augsburg en wordt mogelijk vandaag nog medisch getest.

Volgens Rik Elfrink van het ED gaat de deal voor 98 procent door. Een topdeal, zo schrijft De Telegraaf. PSV volgt Max namelijk al vanaf het begin van zijn carrière, maar de aanvallend ingestellelde linkback was lange tijd onhaalbaar. Er hing een prijskaartje van 20 miljoen of meer om de nek van de verdediger die gelinkt werd aan Liverpool, FC Barcelona en Borussia Dortmund.

Max wil enkel en alleen naar PSV, omdat hij denkt dat zijn (aanvallende) kwaliteiten nog beter tot zijn recht komen in de top van Nederland en onder de Duitse trainer Roger Schmidt. De coronacrisis helpt PSV een handje, waardoor de club nu minder dan 10 miljoen betaalt voor de 26-jarige Duitser. Max maakte maar liefst acht treffers en leverde zes assists afgelopen seizoen. Augsburg eindigde slechts als vijftiende in de competitie.