René van der Gijp uitgeroepen tot grappigste Nederlander

René van der Gijp uitgeroepen tot grappigste Nederlander

René van der Gijp is door lezers van Veronica Magazine uitgeroepen tot de grappigste bekende Nederlander. Onze analist laat daarmee beroepskomieken als André van Duin en Jochem Myjer achter zich.

"Dat vind ik hartstikke leuk. Ik lach me helemaal de pleuris joh", reageert René in het blad op de uitverkiezing. "Ben ik echt zo grappig dan? Er zijn genoeg mensen waar ik zelf heel hard om kan lachen, dus ik vind het toch wel mooi dat ik die heb verslagen."

René dankt zijn succes vooral aan collega's Wilfred Genee en Johan Derksen, vindt hij zelf. Maar doordat ze zo vaak met elkaar op tv zijn, vliegt er ook weleens een grap uit de bocht. "Dan roep ik iets over homo’s dat ik beter niet had kunnen doen. Maar zoiets er per ongeluk uitgooien, is inherent aan het programma dat we maken. (…) Soms denk ik echt dat ze het groter maken dan het is. Als ik een grap maak over homo’s, gaat Peter van der Vorst me gelijk een heel verhaal appen over wat hij als twaalfjarige allemaal heeft meegemaakt. Ja, vervelend, maar dat is mijn grap niet hè."

cover Veronica Magazine 45 ligt vanaf morgen in de winkel.

Waarom René de terechte winnaar is 👇