Reza scoort 4 keer in half uur bij debuut PEC

Reza scoort 4 keer in half uur bij debuut PEC

Reza Ghoochannejhad heeft een uitstekend debuut gemaakt bij PEC Zwolle. De Iraanse aanvaller hielp zijn nieuwe werkgever na rust met liefst vier doelpunten langs RKC Waalwijk: 6-2. RKC blijft door het verlies laatste in de eredivisie met 1 punt, PEC sluit met 7 punten aan bij de middenmoot.

Iliass Bel Hassani bracht Zwolle in de 26e minuut met een schot van dichtbij op voorsprong. De thuisploeg kon maar eventjes van die marge genieten. Verdediger Melle Meulensteen maakte met een schitterend afstandsschot in de 28e minuut gelijk. RKC ging zelfs met een voorsprong rusten. Een indraaiende voorzet van Clint Leemans werd door niemand aangeraakt en verdween in één keer in het doel.

PEC-trainer John Stegeman bracht Reza in de 56e minuut in het veld. De oud-speler van Heerenveen had maar even nodig om het verschil te maken. In de 60e minuut was het al gelijk. De overige drie treffers maakte de bijna 32-jarige aanvaller in de 81e, 83e en 88e minuut. In blessuretijd zorgde Gustavo Hamer voor de 6-2.

René adviseert bezopen Stegeman: 'Was lekker achterin gaan zitten'