Ronaldo in tranen: 'Ik wist helemaal niet dat hij zo positief over me was'
RONALDO

Ronaldo in tranen: 'Ik wist helemaal niet dat hij zo positief over me was'

Een openhartige Cristiano Ronaldo heeft het, in een in interview met Good Morning Britain op de BBC, niet droog gehouden. De Portugees barst in tranen uit wanneer hij wordt geconfronteerd met beelden van zijn aan alcohol verslaafde vader Jose Dinis Aveiro, die in 2005 op 52-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van leverfalen. Op de niet eerder vertoonde beelden vertelt de vader van Ronaldo hoe trots hij is op zijn zoon, die toen nog voor Manchester United speelde.

Cristiano had nauwelijks contact met zijn vader. 'Ik kende hem eigenlijk niet voor de volle honderd procent. Hij was namelijk altijd dronken. Een normaal gesprek was onmogelijk, het contact was uiterst moeizaam', aldus een huilende Ronaldo. 'Ik heb deze beelden nooit gezien. Ze zijn uniek! Dit doet me zó goed en ik wil ze hoe dan ook hebben om aan de familie te laten zien. Ik wist helemaal niet dat hij zo positief over me was.'

Ronaldo had van te voren niet verwacht dat het interview zo'n emotionele wending zou krijgen. 'Ik dacht dat het interview met Pierce grappig zou worden. Ik had nooit verwacht dat er zoveel emotie bij mij zou loskomen', vertelt de Portugees.

Ondanks dat Ronaldo er moeite mee heeft dat zijn vader nooit zijn successen mee heeft kunnen maken, snapt hij goed hoe het komt dat zijn vader alcoholist was. 'Hij raakte getraumatiseerd toen hij als soldaat vocht in Mozambique en Angola. Hij is veel te jong overleden', aldus de 34-jarige wereldster.

In het interview met Good Morning Britain komen ook de beschuldigingen aan zijn adres over een vermeende verkrachting in 2009 aan bod. De aanvaller heeft het moeilijk gehad met de beschuldigingen. 'Ze spelen met je waardigheid. Het is moeilijk. Je hebt een vriendin, familie, kinderen. Als ze spelen met je eerlijkheid, is dat slecht en lastig. Als er iets over op televisie was, zapte ik direct naar een andere zender om mijn vriendin en kinderen niet met die onzin te hoeven confronteren. Ik ben blij dat mijn vader dát bespaard is gebleven. Hij was trots, zo blijkt maar weer eens, en zou me ook in deze zaak hebben gesteund. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn.'

Embedded content: https://twitter.com/GMB/status/1173466139302813698

Embedded content: https://twitter.com/GMB/status/1173471601716842496

BBC