Ronaldo op Italiaans gala wél in de prijzen

Ronaldo op Italiaans gala wél in de prijzen

Cristiano Ronaldo was maandagavond de grote afwezige op het gala van France Football in Parijs. Terwijl zijn 'eeuwige' rivaal Lionel Messi in de Franse hoofdstad voor de zesde keer de Gouden Bal ontving als beste speler ter wereld stond Ronaldo op een podium in Milaan. De 34-jarige Portugees werd op het Italiaanse voetbalgala gehuldigd als beste speler van de Serie A.

Ronaldo pakte in zijn eerste seizoen met de 'Oude Dame' de landstitel. Het gewenste succes in de Champions League bleef echter uit. Ronaldo moest met zijn ploeg in de kwartfinales buigen voor Ajax.

'CR7' maakte vorig seizoen 21 doelpunten, vijf minder dan de 36-jarige Italiaanse spits Fabio Quagliarella van Sampdoria. Toch werd Ronaldo gekozen tot beste speler van de Serie A. Hij kreeg net als zijn teamgenoten Giorgio Chiellini en Miralem Pjanic ook een plek in het elftal van het jaar. João Cancelo, die Juventus in de zomer verruilde voor Manchester City, werd daarin eveneens opgenomen.

Matthijs de Ligt, sinds de zomer ploeggenoot van Ronaldo, was maandagavond in Parijs. De 20-jarige verdediger ontving de Kopa Trophy, voor de talentvolste voetballer tot 21 jaar.

VIDEO - Wim analyseert Ronaldo: 'Het wordt wat minder'