Schmidt reageert voor het eerst op akkefietje met Nijhuis

Schmidt reageert voor het eerst op akkefietje met Nijhuis

PSV en trainer Roger Schmidt wilden in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, zaterdag om 20.00 uur, niet ingaan op de zaak-Nijhuis. De aanklager betaald voetbal is bezig met een onderzoek naar de uitlatingen van de trainer over scheidsrechter Bas Nijhuis.

De persconferentie een dag voor het duel met RKC werd voorafgegaan door een mededeling van de persvrouw. 'Zolang het onderzoek loopt, kunnen wij er geen uitspraken over doen.'

Na lang aandringen en ondanks herhaaldelijke mededelingen van de persvrouw dat er niks over gezegd mag worden, ging Schmidt er toch kort op in. 'Ik heb alleen gezegd dat hij iets erover heeft gezegd', zei de trainer over Nijhuis. 'Ik heb nooit gezegd dat hij iets met opzet deed. En daar wil ik het bij laten. Nu is het genoeg.'

Schmidt zei afgelopen weekend na het uitduel met Sparta dat Nijhuis had verteld dat hij in het nadeel van PSV had gefloten, omdat Schmidt kritiek op hem had na de wedstrijd tegen Vitesse, eerder in het seizoen.

Johan Derksen reageerde maandag aan tafel bij Veronica Inside ook op de situatie tussen PSV-trainer Roger Schmidt en Bas Nijhuis.