'Schöne wijst twee clubs voorlopig af, wil terug naar Ajax'

'Schöne wijst twee clubs voorlopig af, wil terug naar Ajax'

Lasse Schöne heeft zijn contract bij Genoa CFC laten ontbinden en kan nu op zoek naar een nieuwe club. Twee clubs uit de Serie A zouden al interesse hebben getoond om de Deen te contracteren, maar volgens Tuttosport hoopt Schöne zelf op een andere club.

Torino en Cagliari zouden beide azen op Schöne, maar de transfervrije voetballer zou de boot voorlopig nog afhouden. De 34-jarig middenvelder heeft namelijk zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer naar Ajax, zo schrijft de Italiaanse sportkrant. Schöne zou pas verder willen kijken na een definitieve 'nee' van de Amsterdammers.

Een paar dagen geleden vroeg het Algemeen Dagblad Schöne naar een eventuele terugkeer bij Ajax. 'Het zou kunnen. Ik weet wel dat ik het qua niveau aankan. Maar er is nog een partij bij betrokken, hè', reageerde de Deen.

Wordt vervolgd...

Bij Ajax beleefde Schöne een indrukwekkend seizoen in de Champions League en bereikte de halve finale. Zijn vrije trap tegen Real Madrid vindt de Deen zelf het mooiste doelpunt uit zijn carrière. Bekijk de goal vanaf minuut 36:20.