Scout Hansie tipt ex-Ajacied aan Feyenoord: 'Ik zou het niet gek vinden'

Scout Hansie tipt ex-Ajacied aan Feyenoord: 'Ik zou het niet gek vinden'

Hansie Hansie is nooit te beroerd om Nederlandse clubs van het nodige advies en expertise te voorzien. De analist doet in zijn vrije tijd aan zijn grote hobby scouting en heeft nu een speler op het oog die Feyenoord wel eens uit de brand zou kunnen helpen. Saillant detail: de speler heeft zeven jaar voor aartsrivaal Ajax gespeeld.

De 34-jarige Urby Emanuelson beschikt over een aflopend contract bij FC Utrecht. De zeventienvoudig international traint wel nog mee met de Domstedelingen en is naar verluidt in gesprek met de directie over een nieuw contract. 'Advocaat heeft een back-up nodig voor de controleurspositie. We weten dat hij met één controleur speelt en met twee aanvallende middenvelders. En hij heeft ook een back-up nodig voor Ridgeciano Haps, want Haps is de enige die linksback kan spelen. Tyrell Malaca is geblesseerd. Dus ik zat te denken de afgelopen dagen, en mensen mogen best lachen want hij is 34: Urby Emanuelson', doet Hansie zijn verslag in Voetbalpraat bij FoxSports.

Hansie heeft bij Utrecht gezien dat Emanuelson, ondanks zijn leeftijd, nog topfit is. De oud-speler van onder andere Ajax, AC Milan en Fulham speelde in het verleden veelal als linksback. Ideaal, volgens Hansie. 'Hij heeft bij FC Utrecht ook in het centrum gespeeld. Hij kan desnoods linksback, dat wil hij bij Feyenoord best voor een wedstrijd of vijf, zes doen. Hij is geen grootverdiener en hij is weg van Dick Advocaat. Ik zou het niet gek vinden en ik durf Emanuelson ook op zijn 37e nog te contracteren', roept Hansie stellig.

Het is niet de eerste keer dat scout Hansie zijn scoutingsverslag open en bloot op tafel gooit. In Veronica Inside tipte Hansie eerder al de top 3 clubs van Nederland. De analist ziet in Micky van der Ven (FC Volendam) en Jan Paul van Hecke (NAC Breda) potentiële topverdedigers. Bekijk hier de beelden!

Zou Urby Emanuelson een goede versterking zijn voor Feyenoord?