Spakenburg vol vertrouwen tegen Ajax:  'Bussen gaan pas na de strafschoppen terug’

Spakenburg vol vertrouwen tegen Ajax: 'Bussen gaan pas na de strafschoppen terug’

Aankomende woensdag treedt SV Spakenburg in de achtste finale van het KNVB Beker-toernooi in de Johan Cruijff ArenA aan tegen Ajax. De club uit de Tweede Divisie lijkt vol vertrouwen af te reizen naar Amsterdam.

Dat blijkt onder andere uit de reisinformatie die op de website van de amateurclub te vinden is. 'Na de strafschoppen direct naar de bussen, ook dan wordt er op niemand gewacht', valt er te lezen over de terugreis.

Spakenburg geeft via Twitter aan te hopen 'de klus in 90 minuten te klaren'. 'Mocht dat niet lukken kunnen we er maar beter op voorbereid zijn', tweet de amateurclub met een knipoog.

Embedded content: https://twitter.com/SV_Spakenburg/status/1219286010791628802

Volgens Spakenburg-trainer Eric Meijers draait alles bij de amateurclub om het bekerduel met Ajax. 'Het is ongekend als je ziet hoe het hier leeft. Dat heb ik zelfs in mijn lange carrière nog niet meegemaakt', vertelt hij aan Omroep Gelderland. 'Er gaan veertig bussen met 2500 man vanuit Spakenburg naar de Arena. Het is zelfs uitverkocht. Daar droom je alleen maar van. Je moet er zeker van genieten, maar wij gaan ook voor een resultaat. Wij gaan met een plan naar de ArenA', aldus Meijers.

Ajax en Spakenburg trappen woensdag om 20.45 uur af.

VIDEO - Op pad met 'Kutkeeper-trainer' Eric Meijers