'Tadic en Dumfries hadden telefonisch contact na ruzie bij PSV-Ajax'

'Tadic en Dumfries hadden telefonisch contact na ruzie bij PSV-Ajax'

Ajax won zondagmiddag in eigen huis met 3-1 van FC Groningen. Dusan Tadic was verantwoordelijk voor het derde doelpunt. Hij miste in eerste instantie een strafschop, maar Groningen-verdediger Suslov liep te vroeg in, waardoor Tadic de penalty over mocht nemen. In tweede instantie was hij wel trefzeker. In Langs de Lijn op NPO Radio 1 was na het duel een interview te horen met Tadic, waarna Hugo Borst nieuws had over de ruzie tussen de Ajax-aanvoerder en Denzel Dumfries, die vorige week plaatsvond tijdens en na afloop van PSV-Ajax.

Tadic vertelde in het interview in Langs de Lijn dat hij blij was dat hij zijn strafschop over mocht nemen en dat hij hoopte dat FC Groninigen, zijn oude club, het goed zou blijven doen.

De Serviër sprak in het Nederlands, viel Henry Schut op. 'Opvallend dat het vorige week, toen hij zo boos was op Dumfries, allemaal in het Engels ging. Heel snel nadenken lukt dan misschien niet, of als het emotioneel is. En nu is het dan toch weer de Nederlandse versie.'

Hugo Borst vult hem aan: 'Ja, leuk dat ze het weer hebben bijgelegd, die twee.' Schut vraagt vol verbazing: 'Is dat zo? Dat wilde ik je eigenlijk net gaan vragen.' 'Dumfries is mijn Sparta-vriend,' legt Borst uit. 'Heel af en toe dan gooi ik er eens een appje uit. Ze hebben al diezelfde avond met elkaar gebeld, geloof ik. In ieder geval: dat is bijgelegd. Vind ik ook wel goed, zo hoor je dat ook te doen. Is dat verder nergens te horen geweest dan?' Schut antwoordt: 'Ik heb dat nergens gehoord, nee. Bij deze.'

Kort na het duel vertelde Tadic op de persconferentie over de ruzie: 'Er is één ding dat je niet moet doen bij Serviërs...' Bekijk het in de video hieronder!