Valentijn bombardeert AZ tot kampioenskandidaat nummer 1

Valentijn bombardeert AZ tot kampioenskandidaat nummer 1

Valentijn is nooit bang om een voorspelling te doen. De chef voetbal van De Telegraaf waagt zich er dit keer aan om AZ als kampioenskandidaat nummer 1 te bombarderen voor het nieuwe eredivisieseizoen.

Volgens Valentijn is het voor de Alkmaarders belangrijk om aanvallers Calvin Stengs en Myron Boadu te behouden. 'Dat zijn natuurlijk extra kwaliteiten. Dat zijn mensen die wedstrijden voor je openbreken, wedstrijden voor je winnen. Die zijn goud waard, zeker voor een club als AZ in de Nederlandse competitie. AZ wil graag de selectie bij elkaar houden, maar Arne Slot heeft al aangegeven dat dat een heel moeilijk verhaal kan gaan worden.'

De vaste tafelgast van Veronica Inside spreekt zich ook uit over de titelkansen van de top vier uit de Eredivisie. 'AZ, die zijn ook ingespeeld, als daar een beetje dezelfde ploeg blijft staan dan is AZ de grote kanshebber. Midtsjø blijft ook nog, want die heeft ook bijgetekend nu. Dat is een prima speler. En die blijven allemaal bij elkaar, de jonge jongens die het verschil maken zijn een jaar ouder en gaan ook dadelijk verder meedraaien in de Europa League of de Champions League. Dus die zijn voor mij kampioenskandidaat nummer één.'

'Ajax moet daarentegen het verlies van Ziyech opvangen', vervolgt Valentijn, 'en eventueel van andere spelers. Nou, met de aankopen zijn ze niet echt gelukkig geweest, zeker in het afgelopen seizoen. Dus daar moet gekocht worden dus dan moet je maar afwachten hoe zich dat weer ontwikkelt. Feyenoord doet het heel goed, zeker voor het Nederlandse niveau. PSV is de grote onbekende en daar is dé grote aankoop trainer Roger Schmidt', stelt Valentijn.

Bekijk hieronder het hele gesprek met Valentijn terug. Hij bespreekt naast de kanshebbers voor de titel ook de Nederlandse clubs op de transfermarkt en de terugkeer van Arjen Robben bij Groningen.