Valentijn haalt keihard uit naar deel Feyenoord-selectie: 'Totaal losgeslagen van de werkelijkheid'

Valentijn haalt keihard uit naar deel Feyenoord-selectie: 'Totaal losgeslagen van de werkelijkheid'

In zijn nieuwste column in De Telegraaf haalt Valentijn Driessen vandaag hard uit naar een aantal spelers van Feyenoord. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat een deel van de selectie het niet eens is met een loonoffer vanwege de coronacrisis en daarom in conflict is met het bestuur van de club.

De financiële problemen worden alsmaar groter in Rotterdam. Vorige week pakte Voetbal International al uit met een groot artikel over die problemen. Feyenoord maakt per thuiswedstrijd een omzetverlies van zo’n 900.000 euro. Onder meer om die reden heeft het bestuur nu aan al haar medewerkers gevraagd om een deel van het salaris in te leveren.

‘Het is trouwens maar goed dat de namen van de onwilligen bij Feyenoord niet bekend zijn bij het publiek. Hen wacht anders hel en verdoemenis bij de achterban van Feyenoord en bij de andere werknemers van de club. Van de secretaresse tot de verkoopster in de fanshop tot de materiaalman tot de trainer van een jeugdelftal, allemaal zetten ze zonder morren hun handtekening onder het tijdelijk inhouden van een salarisdeel. Terwijl ook zij hun maandelijkse vaste lasten hebben, kinderen te eten moeten geven en hypotheek of huur betalen', zo begint Valentijn zijn column.

‘En dan willen wat overbetaalde profvoetballers de kont tegen de krib gooien. Deze spelers, die niets willen inleveren, zijn totaal losgeslagen van de werkelijkheid, van de maatschappij en de samenleving waarin iedereen wordt beknot vanwege corona. Alsof zij boven de coronagevolgen staan. Schaamte is daarvoor op z’n plaats’, haalt Valentijn hard uit.

'Het valt te hopen dat de wijsheid insluipt bij de weigerachtigen. Het is onbestaanbaar om het als een doodvonnis te verkopen als een profspeler 100.000 euro moet inleveren op een salaris van 1,5 miljoen euro, of als Pratto zo’n 35.000 euro moet inleveren voor een halfjaarsalaris van 550.000 euro. Laten de onwilligen niet aankomen met het rondzingende smoesje dat ze maar een paar jaar hebben om zich financieel onafhankelijk te spelen. Waarom moeten zij zich financieel onafhankelijk spelen? Kunnen zij na hun carrière niet nog dertig jaar een werkzaam leven leiden zoals ieder ander? Nou dan…’, zo besluit Valentijn zijn verhaal.

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam was afgelopen vrijdag in de studio om te praten over de problemen bij Feyenoord.