Valentijn haalt uit naar voetbalwereld: 'Naïef te veronderstellen dat er iets zou veranderen'

Valentijn haalt uit naar voetbalwereld: 'Naïef te veronderstellen dat er iets zou veranderen'

Valentijn heeft in zijn nieuwste column in De Telegraaf uitgehaald naar de voetbalwereld. Volgens Valentijn kwam er met de coronacrisis een moment van bezinning en dat zou leiden tot een betere wereld met meer begrip en oog voor elkaar. Maar, zo beargumenteert de columnist, is niets van dat alles tot uiting gekomen en gaan we twee keer zo snel door.

'Vanuit de voetballerij klonken dezelfde optimistische geluiden. Er zou een herschikking van de bedrijfstak komen op alle fronten. De ethiek zou na alle narigheid de financiële en commerciële excessen de kop indrukken', zo begint Valentijn zijn column.

Zo zou er een meer afgewogen voetbalagenda komen om spelers meer rust te geven. Wie er echter naar het nieuwe voetbalrooster kijkt, kan zien dat het tot de zomer van 2023 de kalender is vol gepland met wedstrijden in competities, zowel nationaal als internationaal.

En dus ziet Valentijn dat er maar weinig verandert in de voetbalwereld. Er is volgens de columnist ook niemand die zijn mond open durft te trekken. Zo bekritiseert hij niet alleen belangenorganisaties, maar ook de trainers. 'Wie je hier over hoort, wie deze misstand aan de kaak durft te stellen, van de slaven van de bal geen kik en hun belangenorganisaties zoals VVCS in Nederland en FIFPro internationaal, roeren zich evenmin. Vanuit de hoek van de clubtrainers is niets vernomen. Die laten zich, opportuun als altijd, pas horen als zij tot over hun oren in de wedstrijden en blessures zitten in plaats van pro-actief met hun spelers op te trekken en eens een daad te stellen.'

Er verandert maar weinig volgens Valentijn en dus lijkt het alsof alles weer terugkeert naar het oude normaal. 'Hoe naïef te veronderstellen dat er iets zou veranderen in de wereld, en in de voetbalwereld', aldus Valentijn.

Deze week besprak Valentijn de nieuwste ontwikkelingen in de voetbalwereld. Hij bespreekt naast de kanshebbers voor de titel ook de kanshebbers voor de Champions League-winst, de Nederlandse clubs op de transfermarkt en de terugkeer van Arjen Robben bij Groningen.

Bron: De Telegraaf