Valentijn kraakt 'domme' uitspraken Babel: 'Dit moet je niet doen, echt waar'
Oranje

Valentijn kraakt 'domme' uitspraken Babel: 'Dit moet je niet doen, echt waar'

Na het EK-kwalificatieduel tegen Estland liet Oranje-international Ryan Babel zich tegenover De Telegraaf opvallend kritisch uit over 'de grote 4' Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Wesley Sneijder. Tot groot ongenoegen van Valentijn.

Babel: "Je had toen de strijd tussen de Grote Vier, die naar mijn beleving allemaal de nummer één wilden zijn. Misschien was dat net dat kleine stukje, die vijf procent, die ons geen wereldkampioen maakte. Ik kan me dat moment herinneren dat Arjen op de keeper af liep tegen Spanje. Hij werd een soort van onderuitgehaald. En normaal gesproken, Arjen kennende, ging hij gewoon liggen. In dat geval had Spanje rood gekregen en hadden wij tegen tien man misschien wel gewonnen. Maar Arjan wilde per se scoren. Ik spreek hardop, hè. Maar het leek alsof hij niet aan het teambelang dacht en gewoon wilde scoren, weet je, dus."

Valentijn reageert woensdagochtend in een podcast van De Telegraaf op deze uitspraak: "Misschien ligt er bij Babel een frustatie, omdat hij in 2010 geen minuut speelde. Maar Robben, Sneijder, Van Persie en Van der Vaart hebben zó vaak het verschil gemaakt, waardoor het Nederlands elftal een keer tweede en een keer derde van de wereld is geworden en daar gaat hij gemakshalve aan voorbij. Ik vind dit een beetje verdraaiing van hoe het werkelijk is gegaan. Ook in die wedstrijd. Je kan wel gaan liggen, maar een doelpunt is veel meer in het teambelang. Je kan wel buiten de 16 gaan liggen, in de 16 was het misschien wel iets anders geweest, maar op het moment dat je door bent en je staat één op één tegen de keeper, dan ga je niet liggen. Het zijn domme uitspraken. Dom. Dit moet je niet doen. Echt waar."

Babel heeft duidelijk doel: ‘Volk overtuigen dat ik goed genoeg ben’

De Telegraaf