Van Bronckhorst aan de slag bij Manchester City

Van Bronckhorst aan de slag bij Manchester City

9 september 2019, 09:30

Giovanni van Bronckhorst zet zijn carrière voort bij Manchester City. De deze zomer bij Feyenoord vertrokken trainer krijgt in Engeland de kans zich te ontwikkelen als coach.

Vam Bronckhorst werd afgelopen week meerdere keren gesignaleerd in het Etihad-stadion én op het trainingscomplex van de Engelse topclub. Geen toeval, meldt de Telegraaf.

Van Bronckhorst is aan de slag gegaan bij de Manchester City Football Group (CFG). De oud-verdediger zou al een aantal weken in dienst zijn bij de CFG, maar wilde nog niet naar buiten treden met dit nieuws.

Manchester City biedt Van Bronckhorst de kans om zich binnen de totale organisatie van de City Group verder te ontwikkelen als trainer/coach. Om die reden gaat 'Gio' zich in eerste instantie verdiepen in de totale voetbalorganisatie. Zo zal hij zich naast Manchester City ook bezig gaan houden met New York City FC en Melbourne City.

Het is de eerste keer dat de CFG de deuren opent voor een Europese trainer. Van Bronckhorst zou door zijn ervaringen bij o.a. Glasgow Rangers, Arsenal, FC Barcelona, Feyenoord en Oranje het perfecte cv hebben in de ogen van de City-groep.

VIDEO - René lovend over Van Bronckhorst: '5 prijzen in 4 jaar!'

Bron: De Telegraaf

Deel dit artikel