Van der Werff aangeslagen door ontslag Jans: 'Dit heeft Ron niet verdiend'

Van der Werff aangeslagen door ontslag Jans: 'Dit heeft Ron niet verdiend'

Ron Jans heeft vanmorgen zijn ontslag ingediend als trainer van FC Cincinnati nadat hij onder vuur kwam te liggen vanwege een 'vermeend racisme-incident'.

Maikel van der Werff heeft zojuist gereageerd op het ontslag tegenover onze redactie. Hij laat weten geschrokken te zijn van het nieuws. "We hebben zojuist van de teamleiding te horen gekregen dat Ron zijn ontslag vanochtend heeft aangeboden. Dat is heel jammer."

Van der Werff heeft Jans nog niet kunnen spreken na dit nieuws. "Ik heb Ron nog niet kunnen spreken. We mochten de laatste dagen niet met elkaar communiceren van de onderzoekscommissie. Maar ik ga hem zeker nog spreken. Er heerst in de spelersgroep wel boosheid en teleurstelling. Dit heeft Ron niet verdiend."

Jans was met zijn groep juist lekker bezig met de voorbereiding. Van der Werff betreurt het daarom des te meer dat ze nu niet met Jans verder kunnen. "We waren heerlijk bezig in de voorbereiding. Het groepsgevoel was goed en we wonnen veel wedstrijden. Vorig seizoen zijn wij laatste geworden maar dat was ons eerste seizoen in de MLS. Daar kon Ron overigens weinig aan doen, hij stroomde pas 9 duels voor het einde in en de laatste 5 wedstrijden waren wij ongeslagen. We zijn vastbesloten komend seizoen te gaan knallen, helaas zonder Ron."