Van Dijk reageert op kritiek: 'Iedereen mag zijn mening hebben'

Van Dijk reageert op kritiek: 'Iedereen mag zijn mening hebben'

Het ene gelijkspel is het andere niet, zo concludeerde aanvoerder Virgil van Dijk van Oranje na de 1-1 tegen Italië. In tegenstelling tot drie dagen eerder tegen Bosnië en Herzegovina (0-0) maakte het Nederlands elftal in Bergamo wel een overtuigende indruk. 'Dit is een goede prestatie waar we op kunnen bouwen in de volgende interlandperiode', zei Van Dijk bij de NOS.

Na de 0-0 in Bosnië overheerste het chagrijn, nu was er hooguit enige teleurstelling omdat Oranje verzuimde om zelfs meer dan één punt te pakken tegen het sterker geachte Italië. 'Die kritiek was misschien ook wel logisch. We hebben een verwachtingspatroon neergezet, de finale van de Nations League gehaald. Het ging allemaal goed. Maar soms zitten er wel eens mindere wedstrijden tussen', aldus Van Dijk. 'Dat hoort bij het voetbal. We hebben het vandaag bij vlagen goed gedaan. We hebben heel hard gewerkt met z'n allen en hier een dik verdiend punt aan overgehouden. De trainer heeft het goed aangepakt, alle credits voor hem.'

'Interesseert het jullie dan nooit iets wat de buitenwereld ervan vindt?', vroeg de NOS-verslaggever ten slotte aan de Oranje-captain. 'Nee want dat moet ook eigenlijk niet, kijk iedereen mag zijn mening hebben en dat is altijd zo. Iedereen mag zijn kritiek of positieve kritiek uiten en wij moeten naar elkaar luisteren. We weten heus wel wanneer het beter kan en wanneer het slecht gaat en daar werken we aan. Dat is de mentaliteit die we hebben gecreëerd en zo kunnen we alleen positieve successen behalen in de toekomst', aldus Virgil van Dijk.

Embedded content: https://twitter.com/NOSvoetbal/status/1316485537335836672