Van Dijk mist Gouden Bal door verschil van slechts 7 punten

Van Dijk mist Gouden Bal door verschil van slechts 7 punten

Virgil van Dijk heeft maar net naast de Gouden Bal gegrepen, zo blijkt uit de puntentelling die France Football een dag na het gala in Parijs heeft onthuld. De aanvoerder van het Nederlands elftal ontving 679 punten, slechts 7 minder dan Lionel Messi. De Argentijn ontving voor de zesde keer in zijn carrière de Gouden Bal voor de beste voetballer ter wereld. Niet eerder won Messi volgens de organisatie met zo'n klein verschil.

In de verkiezing van France Football mogen journalisten hun stem uitbrengen, uit ieder land één. Het Franse tijdschrift kreeg 176 lijstjes met een top 5 binnen. Op 69 daarvan stond Van Dijk op 1, Messi werd 61 keer bovenaan gezet. Cristiano Ronaldo en Sadio Mané ontvingen beiden 17 keer de maximale 6 punten. De nummer 2 ontving 4 punten en zo liep het af naar beneden.

De Nederlandse sportjournalist Frans van den Nieuwenhof zette Van Dijk op één en Messi op twee. Hij gaf ook punten aan Cristiano Ronaldo (drie), Frenkie de Jong (twee) en Alisson (één). Van Dijk kreeg veruit de meeste punten in Europa en Azië, Messi verdiende zijn stemmen vooral in Zuid-Amerika, Afrika, Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Ook in Oceanië kreeg de aanvoerder van FC Barcelona iets meer punten dan Van Dijk, die met Liverpool de Champions League won.

Cristiano Ronaldo vond zijn naam terug op de derde plaats met 476 punten. Frenkie de Jong werd elfde (31 punten), Matthijs de Ligt vijftiende (13) en Georginio Wijnaldum 26e (1 punt). Donny van de Beek behoorde ook tot de dertig kandidaten, maar de middenvelder van Ajax ontving geen enkel punt. Zijn Servische clubgenoot Dusan Tadic kreeg wel vijf punten.

Embedded content: https://twitter.com/francefootball/status/1201801534251634689

VIDEO - 'Virgil is niet de beste voetballer ter wereld'