Van Persie laat klasse zien met fenomenale bal op padeltoernooi

Van Persie laat klasse zien met fenomenale bal op padeltoernooi

Van Persie geniet volop van zijn voetbalpensioen. Naast dat hij één keer in de week spitsentrainer is bij Feyenoord en af en toe heen en weer vliegt naar Engeland om als analist te fungeren, doet de wereldspits van weleer ook aan padel. En wat blijkt: ook daar is hij goed in!

Padel is een opkomende sport in Nederland. De sport die 50 jaar geleden werd bedacht in Mexico, is een soort combinatie van tennis en squash en wordt altijd twee tegen twee gespeeld. Vooral onder voetballers is de sport enorm populair. Eerder zagen we Van Persie al samen spelen met zijn voormalig teamgenoot Steven Bergwijn, maar ook Messi en teamgenoten spelen regelmatig padel in Spanje, waar de sport heel groot is.

Gisteren deed Van Persie voor het eerst mee aan een toernooi en kwam meteen tot de finale. Aan de beelden te zien heeft de oud-spits van onder andere Arsenal en Manchester United ook voor deze sport veel talent. De balkunstenaar wipt met zijn rug naar het net de bal tussen zijn benen door richting de tegenstander.

Embedded content: https://twitter.com/Persie_Official/status/1300141551956512772